бесплатно для всех операторов
Call-центр: Пн-Пт: 10:00-20:00, Сб-Вс: 11:00-18:00
Склад (Киев): Пн-Пт: 10:00-18:00
Акции

Сообщество


Найпопулярніші сорти кави та кавових сумішей

Найпопулярніші сорти кави та кавових сумішей

Майже половина населення планети любить каву. Щороку люди у світі випивають близько 600 мільярдів чашок цього напою, що дарує бадьорість. У цій статті розповімо про декілька найпопулярніших сортах кави, чим вони відрізняються один від одного, і який асортимент кави пропонують іспанські бренди.


Арабіка — лідер продажів

Мільйони кавоманів люблять арабіку за цитрусові та фруктові нотки з легкою кислинкою. Цей сорт кави може порадувати яскравим неповторним ароматом і багатим смаком завдяки ефірним оліям, що містяться в зернах арабіки.

У світі відомо близько 50 різновидів арабіки. Найчастіше, смак цієї кави залежить і від країни, де виросли зерна. Все тому, що фермери вирощують якийсь один сорт арабіки. Наприклад, кава з Індії з приємною кислинкою, кава з Бразилії буде з нотами гіркоти та горіховим смаком, кенійська кава — з ягідним ароматом.

Пізнати зерна арабіки можна за зовнішнім виглядом — вони великі, подовженої форми, з щільною, м'ясистою структурою. Перед обсмаженням, зерна арабіки проходять кілька стадій обробки. У різних фермах вони різні. За однією з технологій зерна спершу промивають, залишаючи на них трохи м'якоті. Потім на кілька днів закривають в ємності без води, де вони проходять ферментацію. Тільки потім уже зерна ретельно миють і сушать.

Вирощують арабіку переважно в Ефіопії, Еквадорі, Болівії, Гватемалі, Кенії, Гондурасі, Венесуелі, Колумбії. Кавові дерева арабіки ростуть на висоті від 900 до 2100 метрів над рівнем моря. Ця рослина любить вологу і дощі. І гине при найменшому натяку на мороз.

Якщо ви цінуєте аромат свіжозмеленої кави, радимо придбати кавомолку або кавоварку і купувати цільні обсмажені зерна арабіки. У нашому інтернет-магазині є зернова кава, що роблять на продаж для внутрішнього ринку Іспанії. Якість таких товарів найвища. Наприклад, радимо 100% арабіку в зернах преміум класу бренду SAULA (Іспанія). Або найміцнішу колумбійську каву від бренду EL CORTE INGLES. А любителям ароматизованої кави сподобається арабіка з м'яким смаком лісового горіха і ванілі від бренду ZAVIDA.


Робуста — для цінителів міцної кави

Лідер з виробництва цього сорту кави — Африка. Робуста невибаглива, добре переносить високу температуру і вологість. Краще кавові дерева ростуть в тропіках на висоті до 900 м.

Головна відмінність від арабіки — міцність. У робусті у два рази більше кофеїну. Хоча на смак і аромат арабіка набагато яскравіше. Тому часто продають суміші кави, де змішують арабіку і робусту, найчастіше в пропорції 80 на 20%. Саме з таких сумішей і роблять лате, капучино та інші кавові напої з добавками.

У нашому магазині є кілька сумішей меленої кави від бренду Hacendado, що можна варити в турці та приготувати в кавомашині. Є й кавові суміші цього ж виробника в зернах.




Як впливають на смак кави технології обсмаження зерен


Крім сортів кави, на смак і аромат впливає ступінь обсмажування кавових зерен. Наприклад, злегка обсмажені зерна кави додають напою кислинку. Більш темне обсмаження дарує напою багатий смак, але кава містить менше кофеїну. Однак якщо зерна пересмажити, отримаєте вугільний присмак.

У більшості виробників меленої або зернової кави ви зустрінете середню ступінь обсмаження. Наприклад, у колумбійської меленої кави або кави без кофеїну від компанії Hacendado.

Багато іспанських брендів змішують зерна з різною технологією обсмаження, щоб створити свій неповторний смак і зберегти всі корисні властивості зерен кави. Так, компанія Marcilla пропонує кавову суміш "зелених" і обсмажених зерен в співвідношенні 20% на 80%, або мелену каву Gran Aroma 50 на 50%.

В Іспанії, Португалії, Франції, Аргентині та Коста-Риці люблять каву, обсмажену за технологією Torrefacto. Коли кавові зерна обсмажують з невеликою кількістю цукру, щоб надати глянцю. І в кінці — змішують з зернами звичайного обсмажування. У підсумку виходить міцний напій з дуже легкою кислинкою та апельсиновими нотками. Іспанські вчені довели, що в каві torrefacto в 10 разів більше корисних для здоров'я антиоксидантів. Для аналізу вони взяли 11 варіантів кавових зерен різного ступеню обсмажування.

В інтернет-магазині spanishfoods.com.ua також є суміші кави torrefacto іспанського виробництва Hacendado, La Estrella, BONKA.


Іспанська рецепт коктейлю Bom Bon з кавою

Такий напій порадує вас в спеку, але якщо готуєте його в прохолодну погоду — просто не додавайте лід. Для його приготування візьміть натуральну каву і згущене молоко.

Зваріть міцне еспресо і дайте йому трохи охолонути. Невелику частину кави перебийте в блендері з льодом, щоб вийшла холодна кавова пінка. У високу склянку налийте згущене молока на ⅓ об'єму. Акуратно влийте еспресо і зверху викладіть крижану кавову пінку, що швидко розчиниться в теплій каві. Прикрасити напій можна збитими вершками або шоколадною стружкою.

Яку каву обрати за основу коктейлю — вибирати вам. У нашому інтернет-магазині є великий асортимент арабіки та готових сумішей, меленої кави та в зернах, а також розчинної, в капсулах і без кофеїну.


2012-2021 ©

бесплатно для всех операторов
Call-центр: Пн-Пт: 10:00-20:00, Сб-Вс: 11:00-18:00
Склад (Киев): Пн-Пт: 10:00-18:00